Saiyid Sulaiman Husaini suggests the only effective tools for Thailand to fight against the American aggression policy!

27

🛑ซัยยิดสุไลมาน ฮูซัยนี นำประสบการณ์อิหร่าน ชี้ทางประเทศไทย ต่อสู้กับนโยบายรุกรานของอเมริกา!

📝ถอดคำบรรยายทัศนะของท่านฮุจญตุลอิสลาม วัลมุสลีมีน จากเวทีสาธารณะ “อย่าชักน้ำเข้าลึก อย่าชักศึกเข้าบ้าน” เสวนาวิชาการ ขจัดภัยการกดขี่ ด้วยสามัคคีทั้งแผ่นดิน

จัดโดย กลุ่มรวมประชาชน เมื่อวันอังคารที่ 10 พฤษภาคม 2565 ณ หอศิลปวัฒนธรรมแห่งกรุงเทพมหานคร

________________

ผมในนามของมุสลิมคนหนึ่ง ​ก็อยากจะพูดถึงความรู้สึกในวันนี้​ ในส่วนของมุสลิม ที่อยากจะขอบคุณพระเจ้า ที่เหตุการณ์นี้ได้เกิดขึ้น​ จริงๆแล้วเป็นสิ่งที่ผมภาวนา และพยายามมาเป็นอย่างมาก​ และมั่นใจว่าผู้หลักผู้ใหญ่หลายคนในห้องนี้ ก็ทราบดี คือ การที่จะทำอย่างไรให้คนไทยได้รู้ว่า “อเมริกาคือปีศาจร้าย​อเมริกา คือ มหาซาตาน”​ ในขณะที่คนไทยทั้งประเทศมองอเมริกาเป็นฮีโร่ หรือมองอเมริกา เป็นพระเจ้า​

20 กว่าปี​ หลังจากผมได้กลับมาจากอิหร่าน หลังจากเรียนจบมาจากอิหร่าน ที่ผมและคณะได้ต่อสู้ ทั้งเหยียบธงอเมริกา​ ทั้งเผาธงอเมริกา หน้าสถานฑูตอเมริกา​ เป็นเวลานาน​ ณ​ วันนั้น เวลานั้น เราถูกมองว่า เป็นพวกหัวรุนแรง​เป็นผู้ก่อการร้าย​ เป็นอะไรหลายๆอย่าง​ คนไทยมองเราเป็นคนแปลกหน้า

แต่วันนี้ สถานการณ์ได้มาถึง​ คนไทย​เริ่มจะสงสัยอเมริกา​ เริ่มจะคิดใหม่ในเรื่องของสหรัฐอเมริกา​ ก็อยากจะนำประสบการณ์ที่อยู่ในอิหร่านมา​ถึง​ 11 ปี
และถึง​ 30 ปี​ จนถึงปีนี้ ที่ไปๆมาๆ ซึ่งได้เรียนรู้ประสบการณ์​ เหตุการณ์ต่างๆที่เกิดขึ้นจากอิหร่าน และคำสั่งสอนต่างๆของปราชญ์ในอิหร่าน ที่เกี่ยวข้องกับอเมริกา​

ถือว่าเป็นจุดเริ่มต้น เป็นก้าวที่ดีก้าวหนึ่ง​ ที่วันนี้เราจะต้องมองอเมริกากันใหม่​ ความแตกแยกในชาติ ก็มาจากอาวุธร้ายที่เขามอบให้กับพวกเราในนามประชาธิปไตย​ ผมไม่ได้ต่อต้านประชาธิปไตย​ [ในความหมายโดยทั่วไป] แต่หมายถึง ประชาธิปไตยที่ตะวันตกนำเสนอมา ซึ่งยังไม่ขอลงในรายละเอียดต่างๆ

แต่วันนี้ อนาคตข้างหน้า​ แน่นอนจะต้องเกิดขึ้นว่า ไทยจะต้องต่อสู้กับนโยบายที่รุกรานของอเมริกา​ และก่อนการต่อสู้กับอเมริกา เราจะต้องรู้ถึงธาตุแท้ของอเมริกา​ และยุทธศาสตร์ที่จะสู้กับอเมริกาได้ก่อน

อเมริกา คือ มหาซาตาน

เพราะอเมริกา ตามที่ท่านอิมามโคมัยนี​(รฎ)​ ได้กล่าวเอาไว้: “อเมริกาคือมหาซาตาน” เมื่อช่วงปฏิวัติสำเร็จใหม่ๆ​ โดยบางคน ในอิหร่าน อาจจะสงสัยว่า ในขณะที่เราทำการปฏิวัติพวกที่ต่อต้าน ในเวลาเดียวกัน​ ท่านอิมามโคมัยนี(ร.) ก็ต่อสู้กับอเมริกา และต่อสู้อย่างเด็ดขาด

ปี​ คศ. 1979 หรือ​ พศ.​ 2522 อิหร่านประสบชัยชนะในการปฏิวัติ​ และสถาปนารัฐบาลการปฏิวัติ​ ซึ่ง​ ณ​ วันนั้น อ่อนแอที่สุด​ รัฐบาลเพิ่งจะตั้งไข่​ หลังจากนั้น​ 6 เดือน มีคำสั่งให้ยึดสถานฑูตอเมริกา​ ไม่ได้เล็กไปกว่าสถานฑูตในเมืองไทย ถือว่าใหญ่กว่าด้วย​ ยึดสถานฑูตอเมริกา จับเจ้าหน้าที่สถานฑูตอเมริกา ขังไว้เป็นเวลา​ 444 วัน​ ไม่ได้เกรงกลัวอำนาจใดๆที่มีอยู่ของอเมริกา​

เพราะเหตุใด เพราะอเมริกากำลังจะก่อการร้าย​ สร้างรัฐประหารขึ้นมา เพื่อล้มรัฐบาลที่เกิดใหม่​ และจะสนับสนุนกษัตริย์ชาห์ ตรงนี้อยากนำเสนอนิดหนึ่งว่า ประเทศอิหร่าน​ ไม่ได้ปฏิวัติต่อต้านระบบกษัตริย์​ แต่ประเทศอิหร่านปฏิวัติต่อต้านการกดขี่​ วันนั้นกษัตริย์ชาห์ เป็นแค่หุ่นเชิดที่อเมริกาตั้งขึ้นมาในประเทศ​ แล้วก็กอบโกยน้ำมันจากอิหร่านอย่างมหาศาลที่สุด​ บริษัทเดียวที่สามารถขุดน้ำมันจากอิหร่านได้​ อิหร่านนั้นมีน้ำมันอันดับ​2 หรือ3ของโลก รายได้น้ำมันทั้งหมดกลับไปสู่อเมริกา​

ซึ่งอเมริกาจะต้องตั้งระบบขึ้นมาในประเทศนั้นให้ได้ ที่เป็นทาส ที่จะนำเสนอผลประโยชน์ให้กับอเมริกาเกือบทั้งหมด​ ซึ่งราชวงศ์ปาเลวี ซึ่งไม่ใช่ราชวงศ์​ ไม่มีเลือดขัตติยะอยู่​ เอานายพลคนหนึ่งและสถาปนาให้เป็นกษัตริย์ และกดขี่ประชาชนอิหร่านทุกอย่าง​ ไม่ขอลงรายละเอียด — ซึ่งอิมามโคมัยนีได้ทำการปฏิวัติขึ้นมา​ เพราะว่าชาห์ ที่ซึ่งผมไม่อยากเรียกว่ากษัตริย์ กำลังขายชาติทั้งหมดให้กับอเมริกา​

แต่บังเอิญ เป็นความโชคดีที่ว่า​ ในประเทศอิหร่าน มีนักการศาสนาที่พร้อมที่จะสู้กับอเมริกาแบบถวายชีวิต​ อันนี้ผมอยากจะฝาก​ ถ้าคิดจะสู้กับอเมริกา​ ขอโทษว่า หน่อมแน้มไม่ได้​ 40 ปี​ อิหร่านโดนบอยคอต โดนแซงชั่น สารพัดทุกอย่าง​ แม้แต่อิหร่านนำเสนอผลประโยชน์ให้กับโลก​ โลกยังไม่กล้ารับ​ สมมุติอิหร่านบอกจะขายน้ำมันให้ประเทศไทย ลิตรละ​ 10 บาท​ ประเทศไทยไม่กล้าซื้อเพราะกลัวอเมริกา​ เรากำลังซื้อน้ำมันแพงๆ​ อย่างที่เสนอมาหลายๆครั้ง ผู้หลักผู้ใหญ่ในห้องนี้ ก็รู้ดี แต่รัฐบาลไทยไม่กล้ารับ​ เพราะกลัวอิทธิพลของอเมริกา​

กล่าวคือ อเมริกาจะครอบงำโลก หมดทุกสิ่งทุกอย่าง เหตุที่อเมริการักไทยเป็นอย่างมาก ตั้งแต่สงครามอินโดจีน​ เพราะเราพร้อมให้ลูกหลานของเราไปตายเพื่อมัน​ เราจะไปรบเกาหลี อเมริกาก็ขอมา​ เราจะไปรบเวียดนาม อเมริกาก็ขอมา​ และภัยอันตรายอันนี้ ท่านไพศาลนำเสนอเป็นท่านแรก​ เป็นภัยอันตรายเป็นอย่างมาก​ เพราะสงครามที่จะเกิดขึ้นใหม่ ไม่ใช่สงครามยิงสวนกันระหว่างอาก้าหรือเอ็ม​16 แต่เป็นสงครามที่ยิงสวนกันระหว่างขีปนาวุธ และถ้าโชคดีก็ติดหัวรบนิวเคลียด้วย​ ทั้งฝ่ายโน้นก็พร้อม ฝ่ายนี้ก็พร้อม​ ไทยถูกใช้ให้เป็นสนาม​ สรุป ก็คือ ไม่ว่า อเมริกาไปที่ใดมีแต่ความพินาศ

เรียนรู้จากประวัติศาสตร์ และประสบการณ์ต่างประเทศ

พี่น้องเข้าไปในกูเกิ้ล ไปดูซีเรียก่อนอเมริกาเข้ามา และหลังอเมริกาเข้ามา​… ไปดูอิรัค ก่อนอเมริกาเข้ามาและหลังอเมริกาเข้ามา เป็นอย่างไร​? ก่อนอเมริกาเข้ามา และหลังอเมริกาเอาประชาธิปไตยไปให้ซีเรีย อะไรเกิดขึ้น​? หลังจากอเมริกาเอาประชาธิปไตยไปให้อิรัคอะไรเกิดขึ้น? ​

อเมริกาพยายามเอาประชาธิปไตยไปให้อัฟกานิสถาน​ คนอัฟกานิสถานตายไปกี่ล้านคน​? อดอยากจนถึงทุกวันนี้​ อเมริกาอยู่​ 20 ปีในอัฟกานิสถาน​ เมื่ออเมริกาออก คนอัฟกานิสถานก็ยังคงอดอยาก และยังมีสงครามอยู่เหมือนเดิม​ ซึ่งนี่เป็นประวัติศาสตร์ที่ทุกคนสามารถเรียนรู้ได้​ แต่คนบางคน ที่หลงไหลในอำนาจ ก็ยอมที่จะเป็นทาสของอเมริกา ดังนั้น เหตุผลอันหนึ่งที่อิมามโคมัยนีประกาศว่า​ “อเมริกาคือปีศาจร้าย”

เมื่อเรากำจัดการปกครองของระบบปาเลวีลงแล้ว อย่าคิดว่าเราชนะแล้ว เรายังไม่ชนะ จนกว่าเราขุดรากถอนโคนอเมริกา​ จนกว่าเราจะขุดรากถอนโคนอเมริกาออกจากแผ่นดินของเรา

การต่อสู้กับอเมริกา ต้องใช้ความเสียสละ

ผมเสนอแบบสุดๆไปก่อน​ เพื่อให้เข้าใจว่า การต่อสู้กับอเมริกาไม่ใช่​ เชิญ… มาร้องเพลงให้ฟังแล้วเราจะสู้​ แล้วเราชนะ​ ไม่ใช่​! การต่อสู้กับอเมริกา ต้องการการเสียสละอย่างมากมาย เพราะอเมริกาฝังรากลึกในประเทศนี้นับร้อยๆปี​ ข้าราชการเกินครึ่งในประเทศนี้รับเงินเดือนของอเมริกา​ หลายสิ่งหลายอย่าง ที่ส่วนตัวผมเคยนำเสนอให้ประเทศนี้ได้ผลประโยชน์​ ถูกข้าราชการเหล่านี้ปฏิเสธทั้งหมด

​เพราะไม่อยากให้สิ่งเหล่านี้ทั้งหมดเกิดขึ้น​ เพราะถ้าอิทธิพลของแนวคิดอื่นเข้ามา อิทธิพลของอเมริกาจะลดน้อยลง​ คนอิหร่านต่อสู้มาจนชนิดที่ว่า ปากกัดตีนถีบ จนวันนี้ จึงสามารถที่จะเผชิญหน้าหรือสามารถที่จะต่อกรกับอเมริกาได้​

ธาตุแท้ของอเมริกา

อเมริกาไม่เคยหวังดีกับใคร​ ท่านอิมามโคมัยนีเคยพูดถึงขั้นว่า​ ‘วันหนึ่งถ้าอเมริกาเข้ามารับอิสลาม – อเมริกาหมายถึงรัฐบาลอเมริกา- เราต้องตั้งข้อสงสัยเอาไว้ก่อนว่า เข้ามาทำไม​ จะเข้ามาทำร้ายจากภายในอีกหรือปล่าว​‘ — นี่คือสัญลักษณ์หนึ่งของอเมริการ เพราะอเมริกาจะต้องกอบโกยจากชาวโลกทั้งหมดไปเลี้ยงคนอเมริกา​ จะปล้นจะเข่นฆ่า อเมริกาพร้อมที่จะทำทุกสิ่งทุกอย่าง​ ไทยแค่ถูกยืมให้เป็นเครื่องมือ และเมื่อถึงเวลาที่เขาทิ้ง​ เขาทิ้งอย่างแน่นอน​ ไม่ได้ว่ารักหรือเป็นห่วงอะไรกับไทย​

ดังนั้น เหตุผลอันหนึ่งที่บรรดามุสลิมต่อต้าน ต่อสู้กับอเมริกา​ เพราะมุสลิมคือเหยื่อแรกในโลกนี้ของนโยบายรุกราน เพราะว่าเผอิญพบน้ำมันในคาบสมุทรอาหรับ​ ง่ายๆก่อน​ เมื่อพบน้ำมันทั้งหมด​ ทำอย่างไร น้ำมันนี้จะเป็นของอเมริกา​ ก็เลยจัดรัฐบาลหนุนขึ้นมาในประเทศต่างๆ​

อเมริกาที่เสนอประชาธิปไตยให้กับชาวโลก​ แต่อเมริกาไม่เคยแตะต้องซาอุฯเลย​ ซาอุเป็นประเทศเดียวในโลกที่ไม่มีระบบการปกครอง​ ส.ข.สป ก็ไม่มี การเลือกตั้งกำนันผู้ใหญ่บ้านก็ไม่มีการเลือกตั้ง​ อเมริกาไม่เคยพูดถึงประชาธิปไตยในซาอุเลยเพราะอเมริกาได้น้ำมันในซาอุแล้ว​ นี่คือธาตุแท้ของ​ อเมริกา

นาโต้ 2 ภัยอันตรายแห่งยุค

อันนี้แหละนาโต้2 ที่ท่านไพศาลเล็งเห็น​ นี่คือ ภัยร้ายแรงสุดในยุคสมัยปัจจุบันนี้
เราดูสงครามในรัสเซียกับยูเครน เพียงไม่กี่วัน ที่เกิดขึ้น​ ยูเครนไม่เหลือ ตึกราบ้านช่องต่างๆพบกับความพินาศ เพราะมันไม่ใช่สงครามระหว่างอาก้า หรือแค่ ดี52 แต่คือขีปนาวุธติดหัวรบนิวเคลีย พร้อมที่จะถูกยิงจากทั้ง​ 2 ฝ่าย​ แล้วไทยก็จะถูกใช้เป็นสนามรบของอเมริกา​ อเมริกาไม่เคยรบในบ้านของตัวเอง​ อเมริกาจะใช้ประเทศอื่นในการรบ​ นี่คือเหตุผลอันหนึ่งที่ท่านอิมามโคมัยนีพยายามที่จะชี้ให้โลกเห็นภัยของอเมริกา​ นี่คือ ประการที่ 1

2 หนทาง ในขุดรากถอนโคนอิทธิพลอเมริกา

ประการที่ 2 — อย่าได้มีความเกรงกลัวต่ออเมริกา​ อิหร่าน​ ณ​ วันนี้ ใน​ปี​ 1979 เป็นช่วงที่รัฐบาลเพิ่งเริ่มตั้งไข่​ อ่อนที่สุด​ แต่ในเวลาเดียวกัน การสู้กับอเมริกาถือเป็นวาระแห่งชาติ​ และยืนสู้จนประสบกับชัยชนะ​
ผมได้บอกกับผู้หลักผู้ใหญ่​ว่า​ ถ้าคิดจะต่อสู้กับอเมริกา​ มี​ 2 สิ่งเท่านั้น​ 1) ศรัทธา​ 2) ชาตินิยม

ซึ่งประเทศไทยศรัทธาก็มีปัญหา​ ซึ่งชาวมุสลิมไม่มีปัญหาเรื่องการศรัทธา เพราะชาวมุสลิมถือว่าการสู้กับอเมริกา คือหลักการของศาสนา​ แต่ที่เหลือสำหรับคนไทยวันนี้ คือความรักชาติ​ เพราะความรักชาติ​ ชาติมาก่อน​ทุกเรื่อง​ วันนี้ ผมขอบคุณพระเจ้าที่ได้เห็นพี่น้อง หลายๆกลุ่มมารวมกันในสถานที่เดียวกัน

ดังนั้น สิ่งนี้ต้องทำให้คนไทยเห็นว่า อเมริกาไม่ใช่ฮีโร่​ อเมริกาคือปีศาจร้ายที่จะมากอบโกยผลประโยชน์​ และทิ้งไว้แต่ซากปรักหักพังเท่านั้น​ ให้กับประเทศที่อเมริกาได้เข้าไปกอบโกย​ และเข้าไปดูได้​แผ่นดินที่อเมริกากอบโกยจะมีซากปรักหักพังของความพินาศต่างๆ​ และความพินาศทางอารยธรรม​ ไม่ใช่แค่ความพินาศทางด้านวัตถุ

จริงๆแล้วก่อนหน้านี้​ อเมริกาใช้ soft power หรือทำ​ Soft War อย่างยาวนาน​ เพราะอเมริกาทำ​ Soft War อันนี้เราจึงเห็นเยาวชนคนไทย​… พี่น้องรับได้มั้ยคำนี้​ ผมขอใช้คำว่า

ความหวังอยู่ที่พลังของประชาชน

วันนี้อเมริกาเปิดหน้าชกกับสถาบัน​ฯ หลังจากที่เขาทำลายทุกสถาบันครบหมดแล้ว​ กระทรวงต่างประเทศ คือของอเมริกา​ แต่กินงบประมาณของคนไทย​ อีกจำนวนมาก​ ที่อเมริกากล้าทำเช่นนี้ เพราะเขาซื้อข้าราชการไทยไปหมดแล้ว​ วันนี้ความหวังอย่างเดียวที่จะต่อสู้กับอเมริกาได้ คือความหวังของประชาชน​ พลังของประชาชน​ เหมือนกับที่ท่านอิมามโคมัยนีใช้​ พลังของประชาชนเท่านั้น ที่จะสู้กับอำนาจที่ชั่วร้ายของอเมริกาได้

วันนี้ ลองคิดดู นายแพนกวินจาบจ้วงสถาบันฯ​ แล้วไปนั่งกับเอกอัคราชฑูตอเมริกา​ แล้วถ่ายรูปโชว์ ในประเทศไทย​ เหมือนกับคนไทยไม่มีศักดิ์ศรีอะไรเลย ผมพูดด้วยจิตวิญญาณมุสลิม​ หรือไม่ได้แคร์ที่แพนกวิ้นจาบจ้วงแล้วไปนั่งถ่ายรูปกับเอกอัคราชฑูตอเมริกาในประเทศไทย​
มีเด็กหนึ่งคนที่หมิ่นสถาบันฯ​ พอถูกจับไป ก็มีฑูตจากยุโรป จากประเทศต่างๆ กระทรวงต่างประเทศต่างๆไปเยี่ยม เหมือนกับประเทศนี้ ไม่มีศักดิ์ศรีอะไรเลย

ไม่รู้พี่น้องจะคิดเหมือนกับผมมั้ย​ ผมนั่งดูเหตุการณ์อยู่ประเทศนี้ไม่ได้มีศักดิ์ศรีอะไรเลย รัฐมนตรีต่างประเทศ ก็ไม่ได้มีศักดิ์ศรีอะไรเลย​ นายกรัฐมนตรีก็ไม่ได้มีศักดิ์ศรีอะไรเลย​ ที่ปล่อยให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นในประเทศ​ ทั้งๆที่คำปฏิญาณของทหาร คือชาติ​ ศาสน์ กษัตริย์​ เลยไม่รู้ว่าทหารเหล่านี้ยังเหลือคำว่า​ ชาติ​ ศาสน์​ กษัตริย์อยู่อีกหรือเปล่า…?!?

Saiyid Sulaiman Husaini suggests the only effective tools for Thailand to fight against the American aggression policy!

[Transcript:]

I am, in the name of a Muslim, would like to convey some of my feelings today. On the part of being a Muslim I would like to thank God for today, that this event has been held up​.

Actually, it’s something I’ve been praying and struggling for a lot. That I wish, as many of you the seniors in this hall also know very well, to make Thai people aware that “America is the devil. America is the Great Satan”, since Thai people of the whole country, mostly still view the America as hero or see it as god.

For over 20 years after coming back from Iran as we’ve finished my studies, me and my team have always been struggling [in regard of this issue]. We stepped on the American flag, burned the American flag, in front of the American embassy since a long time ago. At that time, we were seen as extremists, as terrorists and etc. Thai people used to see us as strangers.

But today the chance has come. Thai people are beginning to doubt the America. They are starting to suspect and adopt a new perspective when looking at the United States. Thus, I would like to bring my 11 years of experience living and studying in Iran and up to 30 years until today that I still go back there sometimes. In which I have gained some experienes from various events that have happened in Iran, combine with the teachings of all the great saints/clergymen in Iran, in regards of the issues related to the America​.

Today’s event could be considered as the starting point. It’s a good step forward that today we shall come to reassess the America again. The disunity of the nation is due to the weapon that they have bestowed upon us in the name of “democracy”.​ I do not oppose to democracy [in its general meaning]. but “democracy” as of the one the West has presented which I’d not go into details about it. However, in present time or in the future, Thailand will have to fight against American aggression policy, no matter what. And so before the clash with the America start, we firstly must know the true nature of the America and learn the strategy to fight against it.

America is the Great Satan

Because… as Imam Khomeini (RA) had mentioned, [in many occasions] “America is the Great Satan”- once when the revolution was newly established. In regards of the Iranian revolution, one may be wondering, while the revolution was taking place in order to overthrow those who oppose it. Yet, at the same time​, Imam Khomeini (RA) also fought against the America, he even fought it decisively.

In 1979 or 2522 BE, Iran achieved its victory in the Islamic revolution and has established an Islamic revolution state which at that time was at its weakest. The government had just learned how to stand on its own feet. Yet, six months later there was an order (from Imam) to seize the US embassy. Which was not smaller than its embassy in Thailand. Actually, it could be considered as bigger. So Iran has seized the US embassy and detained the US embassy staff for 444 days without fear— wasn’t afraid of any existing powers of the America.

Why? Because the America is about to commit terrorism. They created a coup to overthrow a new government and had plan to support Shah, the King. Here, I would like to clarify this issue a little bit. Iran had not been revolutionized in order to fight against the monarchy, but against the oppression.​ That day, King Shah was a puppet that the America has installed in the country in order to take over the largest amount of oil from Iran. The only company capable of mining oil from Iran.​ Iran is the 2nd or 3rd largest oil reserve holder in the world. Yet all of its oil revenue used to go serve the America. America must set up a system in that country that would offer almost all of [its domestic] benefits to the America. Hence, it was the Pahlavi dynasty, which was not royal from the beginning. They have no royal blood. The America took an ordinary general, crowned him as king and used him to oppress all the Iranian people. Imam Khomeini (RA) take up a revolution because of the Shah – whom I do not wish to call him King, was selling off his entire nation to the America.

However, by chance, it has been fortunate that in Iran, there live religious saints/ clerics who are ready to fight against the America with all their lives and souls. I would like to leave it here that if you are going to fight against the America, I’m sorry to say that you can’t fight against it like a child. For 40 years, Iran has been boycotted, got sanctioned, and other things alikes. Even if Iran offers benefits to the world​. Yet the world still doesn’t dare to accept its offerings. Suppose Iran says that it will sell oil to Thailand for 10 baht per liter. Thailand still doesn’t dare to buy from Iran, because it’s afraid of the America. We are now buying expensive oil, though the deal has been proposed many times, but the Thai government still does not dare to accept it for the fear of the American power.

America wish to rule the world, to take control of everything. The reason why America loves Thailand so much since the Indochina War, is because we are ready to sacrifice our children for it. We had gone for war in Korea since America asked for it. We had gone for war in Vietnam, since America asked for it. And this danger as Mr. Paisal was the first to present— is very dangerous. Because of the new war (Today War) It’s not a counter-fire war between AKA or M16 but a war between missiles, and if you’re lucky, be prepared for a nuclear warhead (talking sarcastically). Both parties are ready. Thailand was [and will be] used as a field. In conclusion, wherever America goes, there would only be ruined.

Learn from history and other nations experience

Brothers and sisters, you may search this in Google. Look into the case of Syria, before and after the arrival of America. Look into the case of Iraq — how it was prior to and after the US intervention. What happened to Syria, after America brought there its democracy? After America brought democracy to Iraq, what happened there?

America is trying to bring its democracy to Afghanistan. How many millions of Afghans had died? They have been starving to this day. America lived for 20 years in Afghanistan, now it left, yet Afghan people are still starving. And there is still war as before. This is history — something that everyone can learn from. Yet, there are still some people (officials) who are obsessed with power, that ready to submit to America as slaves. Therefore, that’s one of the reasons that Imam Khomeini declares “America is the Great Satan”

Back to the Iran Revolution, though we have overthrown the Pahlavi Regime, but don’t be overconfident thinking we have won. We haven’t won yet until we’ve uprooted the America. Only when we’ve uprooted the America from our land then that is true victory.

The fight against America requires sacrifice

I [must] first expressed this in its extreme view, so it is understood that fighting against the America can not be done by… inviting people to sing [the national anthem]. Let’s sing so we will fight and we could win. Not like this!

The fight against the America requires a lot of sacrifices, because America has been rooted in this country deeply for hundreds of years. More than half of civil servants in this country earn from the America. Many things that I have personally presented to this country so it can gain more benefits, were all rejected by these officials. They do not want all of these things to happen, because if influences of the other ideas come in, the America’s influence then will be diminished. The Iranian people had fought them so hard— they used to struggle severely prior to this era, when they are able to confront or be able to defeat the America.

The true color of America

America has never wished well for anyone. Imam Khomeini (RA) used to say that ‘One day, if America converts to Islam – America means the American government – we must first wonder why does it accept Islam. Is it going to destroy us from within? This is one of the characteristic of the America. Because America will have to take away from all the people of the world to feed the American people. It will rob and kill. America is ready to do anything. Thailand was just borrowed as a tool and by the time it will abandon us. It definitely will leave. It’s not that it loves or cares about Thailand.

So that’s one reason Muslims oppose America. Since Muslims are the first victims in this world for its aggressive policies, as oil was found in the Arabian peninsula. Simply, when all the oil is found — what should be done so this oil would belong to America? Therefore, it installed a government (puppet regime) in various countries. America that claims to offer democracy to the world. Yet has never do anything to the Saudis. Saudi Arabia is the only country in the world that does not have a Governing Body, nor does it even have elections. There was no election for village headmen. America never talks about democracy in Saudi Arabia because it has taken control over the oil from the Saudis already. This is the true color of the America.

The most serious threat in today’s era

This is the Nato II, that Mr. Paisal foresaw. This is the most serious threat in today’s era. We have seen the war in Russia and Ukraine. Just a few days that it happened, all the buildings, houses in Ukraine met with destruction. Because it’s not a war between AKA or D52s, rather missiles with nuclear warheads. Ready to be shot from both sides and Thailand will be used as a battlefield for America. America never fought in its own home. America will use other countries in war. This is one of the reasons that Imam Khomeini tried to reveal to the world, so it can see the dangers of the America.

Don’t be afraid of the America. In 1979, Iran was only a nascent state (in the process of formation) and was at its weakest. However, fighting against the America was their national agenda. They also stood firm to fight until victory has been achieved.

2 ways to uproot the American power

I have told our seniors that If you want to fight against the America, there are only 2 things to hold on to: 1) Faith 2) Nationalism.

In regards of faith, Thailand faces problem in this issue. However, there may not be a problem for Muslims because Muslims consider fighting against the America as a religious principle. What remains for Thai people today is only patriotism.

As for patriotism, the nation comes first. I am very grateful to God that today I witnessed Thai people from all backgrounds come to this event together [for the love of nation]. Therefore, we must make Thai people recognize that America is not the hero. America is the devil that will come to take advantage and leave only destruction for the country that America has come to seize.

You may search and see the land that America has seized, there will be ruins of various destructions as well as the destruction of civilization. It’s not just material destruction.

In fact, prior to this — America has been relying on its soft power, as it’s been making a soft War since a long time.

Brothers and sisters, can you accept this word? Let me say this.. Today, America has unmasked its face to fight against the Royal institution. After it destroyed all the institutions (e.g., faith, family institution). The foreign ministry belongs to the America, though it is being fed using budget from Thai people. The reason America dares to do this because it has already bought all the Thai civil servants.

Power of the people is the only hope

Today the only hope to fight against the America is the hope of the people, the power of the people as it was used by Imam Khomeini(RA). Power of the people is the only tool to fight against the America’s evil powers.

Supposedly, Penguin (*nickname of a political activist) has insulted the Royal Institute. He later went on to sit with the American ambassador and taken a photo with him in Thailand as if Thai people have no dignity at all!! I speak this with Muslim spirit. There was a young person — who has committed an act of defamation against the Royal institution. When he was arrested, there were diplomats from Europe, foreign ministries from different countries came to visit him, as if this country has no dignity whatsoever. I don’t know if you brothers and sisters will think the same. I sat and watched this event happened in this country, like it has no dignity. Foreign minister didn’t have any dignity. The Prime Minister also had no dignity at all, for allowing this kind of event to happen in the country. In spite of the soldier’s vow [to safeguard] the nation, religion, and king. So when this took place, it made me wondering if these soldiers still hold onto the vow in regards of nation, religion, and king…?!?